За чисто Скопје!

  

Колку ли губриво има нашето Скопје, ѓубриво кое го гледаме и дишиме! Дали сме свесни за тоа колку ни е загаден нашиот град? Дали ни смета секојдневната гледка на отпадоци од секаков материјал по улиците и зелените површини, пред нашите влезови, пред нашите кафулиња, пред јавните објекти? 


Кампањата на ЦИСР има за цел да ја побуди нашата свест! 

Постирајте фотографии на настанот креиран на социјалната мрежа фејсбук, од уличен отпад, од отпад оставен во парковите, неисчистени и со денови запустени и неисправни контејнери, искршени канти за ѓубре или идеи каде канти би можеле да се постават (со кратко објаснување на локацијата)! Би ви биле многу благодарни! 

cistoskopje

Да ја побудиме свеста за почиста и поздрава животна средина! Кампањата ќе трае до крајот на оваа (2015) година!

Ви благодариме!


ЦИСР

Центар за истражување, меѓугранична соработка и развој

Advertisement