“Across Borders [2]” Writing Competition

ENG version The Center for research, cross-border cooperation and development (CRCD) launched before the summer holidays a writing competition entitled “Across Borders”. We are starting autumn with… Read more ““Across Borders [2]” Writing Competition”

Advertisement

Петиција за спас на Охридското езеро/Petition to save lake Ohrid

Еколошкото здружение на граѓани Фронт 21/42, во соработка со Охрид СОС , ЕДЕН и ТАКТ, започна меѓународна петиција за спас на Охридското езеро од планираните проекти на… Read more “Петиција за спас на Охридското езеро/Petition to save lake Ohrid”

Потписи за Конвенцијата на СоЕ за спречување и борба против насилството врз жените и семејното насилство

Националниот совет за родова рамноправност собира потписи за поддршка за ратификација на Конвенцијата на СоЕ за спречување и борба против насилството врз жените и семејното насилство, во… Read more “Потписи за Конвенцијата на СоЕ за спречување и борба против насилството врз жените и семејното насилство”